Produktai:
– 390 g rūkytos vištienos file
– 50 g (ryšulėlis) krapų
– 100 g (1-2 vnt) raudonojo svogūno
– 200 g (2-3 vnt) virtų morkų
– 220 g (3-5 vnt) marinuotų agurkų
– 4 virti baltymai
– 2 virti tryniai
– 150 g kietojo sūrio
– 280 g majonezo
Papuošimui
– 260 g (3-4 vnt) virtų morkų
– 2 virti tryniai
– morkos, petražolės, krapai, iešmeliai
Iš pradžių užmarinuojame raudonuosius svogūnus. Vietoje raudonųjų svogūnų esant pageidavimui galima imti baltuosius svogūnus.
– svogūnus smulkiai supjaustome ir užpilame marinatu nuo marinuotų agurkų.
Smulkiai pjaustome:
– marinuotus agurkus
– krapų pundelį
– vištieną, pas mane rūkytas vyniotinis iš vištienos file. Taipogi salotas galima ruošti su kepta ar virta vištiena.
4 virtus kiaušinius skirstome į trynius ir baltymus.
Stambiai tarkuojame:
– 4 baltymus
– 2 trynius, o 2 trynius paliekame, jais vėliau papuošime salotų viršų
– virtas morkas
Smulkiai tarkuojame:
– kietąjį sūrį
Nuo marinuotų svogūnų nupilame marinatą ir svogūnus nuspaudžiame. Nuo marinuotų agurkų taip pat.
Formuojame salotas:
– ant lėkštės dedame atsegamą žiedą ir maistinę plėvelę
– pirmu sluoksniu dedame 2/3 vištienos.
Kad sluoksniai nesugriūtų, aš dedu dalį vištienos ir uždengiu plonu tinkleliu iš majonezo.
Dedu antrą dalį ir taip pat padengiu plonu majonezo tinkleliu.
– tepame majonezą šaukštu, sluoksnius truputį paslegiame
– ant mėsos sluoksnio tolygiai dedame smulkintus krapus
– krapus padengiame plonu majonezo tinkleliu
– ant majonezo tinklelio tolygiai dedame raudonuosius svogūnus
– svogūnus padengiame plonu majonezo tinkleliu
– ant majonezo tinklelio tolygiai dedame morkas, padengiame majonezo tinkleliu, majonezą išlyginame
– ant morkų tolygiai dedame likusią vištieną, padengiame tinkleliu iš majonezo, majonezą
išlyginame
– ant vištienos tolygiai dedame marinuotus agurkus, padengiame majonezo tinkleliu, majonezą išlyginame
– ant marinuotų agurkų tolygiai dedame tarkuotus kiaušinių baltymus, padengiame majonezo tinkleliu, majonezą išlyginame
– tolygiai dedame du kiaušinių trynius, kiaušinių trynius padengiame plonu majonezo tinkleliu
– ant majonezo tinklelio dedame tarkuotą sūrį, padengiame tinkleliu iš majonezu, majonezą išlyginame
Salotų viršų puošiame morkomis ir tryniais. Salotų papuošimui smulkiai sutarkuojame:
– 90 g virtų morkų
– 2 trynius
Į salotų centrą dedame 14,5 cm diametro apskritimą ir salotų kraštuose plonu sluoksniu dedame tarkuotas morkas.
Apskritimą išimame ir šią erdvę užpildome tarkuotais tryniais.
Dedame salotas į šaldytuvą 2-3 val. Galima paruošti salotas vakare ir dėti į šaldytuvą nakčiai.
Prieš patiekdami salotas išimame iš formos.
Salotų šonus sutepame plonu majonezo sluoksniu ir padengiame plonu sluoksniu smulkiai tarkuotų morkų.
Aš puošiu salotas rožėmis, pagamintomis iš šviežios morkos. O jūs galite papuošti pagal savo skonį.