Ingredientai:
- kiaušiniai 2 vnt
- cukrus 200 g
- aliejus 100 ml
- grietinė 150 g
- vanilės ekstraktas 1 arbatinis šaukštelis (arba vanilinis cukrus)
- miltai 250 g
- kepimo milteliai 10 g (2 arbatiniai šaukšteliai)
- braškės 300 g (bet kokios uogos)
- Į dubenį įmušu 2 kiaušinius.
- Beriu žiupsnelį druskos.
- 200 g cukraus.
Suplaku kiaušinius su cukrumi mikseriu iki purios orinės masės, maždaug 2-3 min.
Supilu 100 ml aliejaus.

Ir 150 g grietinės. Vietoje grietinės galite imti jogurtą.
Ir šaukštelį vanilinio ekstrakto ar vanilinio cukraus aromatui.
Beriu 10 g kepimo miltelių. Permaišau.

Palaipsniui suberiu 250 g miltų.
Gerai permaišau tešlą iki vienalytės masės.

100-150 g braškių supjaustau kubeliais (smulkesniais).
Dedu braškes į tešlą ir permaišau.

Supilu tešlą į formą.

Mano formos diametras 24 cm.

Likusias braškes perpjaunu per pusę arba štai tokiais griežinėliais priklausomai nuo dydžio.
Ir papuošiu uogomis pyrago viršų.
Patarimas:
Pyragas iš tiesų universalus ir tame jo žavesys. Mano močiutė mėgsta gaminti jį ne tik su braškėmis, o taip pat su vyšniomis, serbentais, mėlynėmis, avietėmis ir abrikosais.

Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių temperatūros ir kepu pyragą 40-45 min.
Gatavumą tikrinu mediniu iešmeliu – įsmeigiu jį į pyrago centrą ir jei lazdelė išsitraukia be tešlos pėdsakų – pyragas gatavas.

Labai skanu!

Būtinai pagaminkite ir pasidalinkite receptu su draugais bei mylimomis draugėmis.

Gero apetito!

















