Dalinuosi marinuotų pomidorų itališkai, kurie gatavi jau po 30 minučių, receptu.
Labai gaivūs, tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.
Mano pažįstamiems labai patinka, dažnokai prašo recepto.
Ingredientai
– nedideli pomidorai – 3 vnt
– česnakai (smulkinti) – 1 skiltelė
– smulkinti žalumynai (petražolės, krapai) – 1 valgomasis šaukštas
– druska – 1/3 arbatinio šaukštelio
– cukrus – 1/3 arbatinio šaukštelio
– prancūziškos garstyčios – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
– alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
– obuolių actas – 1⁄2 valgomojo šaukšto
Paruošimo receptas
Pomidorus supjaustome žiedais.
Sumaišome viską marinatui ir apliejame kiekvieną pomidoro griežinėlį.
Sudedame pomidorus po 3 žiedelius.
Uždengiame ir padedame į šaldytuvą 30 min.
Patiekiame pabarstę žalumynais.
Gero apetito!