Šiose salotose nedaug produktų (pagrindinių vos 3), tačiau jie puikiai dera tarpusavyje ir suteikia nuostabų skonį.
Salotos gaminamos paprastai ir greitai, jei burokėlį pasiruošite iš anksto.
Tokioms salotoms aš jį kepu visą arba nedideliais griežinėliais. Šios salotos sultingos, aromatingos ir labai skanios.
Ingredientai:
– 350 g burokėlių
– 1 apelsinas
– 50 g varškės sūrio
– 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
– druskos pagal skonį
Paruošimas:
– Burokėlį galima pasiruošti iš anksto. Švarų burokėlį dedame ant kepimo popieriaus lapo, apliejame aliejumi (1 valgomasis šaukštas), pabarstome druska, cukrumi.
Suvyniojame kaip saldainį į kepimo popierių ir kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje valandą ar šiek tiek ilgiau (gatavumą tikriname dantų krapštuku).
Ataušiname, nulupame ir supjaustome kubeliais.
– Nutarkuojame apelsino žievelę (prireiks 1/3 arbatinio šaukštelio). Apelsino minkštimą (¼) supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į dubenį.
– Pilame apelsino sultis (1 valgomąjį šaukštą iš likusio apelsino), alyvuogių aliejų ir dedame apelsino žievelę.
– Sūdome ir permaišome. Salotas galima patiekti ir taip, tačiau man patinka jas papildyti minkštu varškės sūriu (suteikia puikų šiek tiek sūroką skonį).
– Burokėlių salotas dedame į lėkštę.
– Varškės sūrį imame peiliu ir dedame sūrio gabalėlius viršuje.
– Pagal pageidavimą grožiui pabarstome sezamo sėklomis ir iškart patiekiame. Salotos gaunasi sultingos, gražios, įdomaus malonaus skonio. Gero apetito!!!