Ingredientai:
– plonas lavašas 3 vnt
– bulvės 400 g
– mėsos faršas 300 g
– svogūnas 1-2 vnt
– rauginti agurkai 4 vnt
– kietasis sūris 150 g
– aliejus 50 ml
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– česnakas 4 skiltelės
– vanduo 50 ml
– sviestas 50 g
Paruošimas:
1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais. Apkepkite kol suminkštės. Į svogūnus dėkite mėsos faršą. Pastoviai maišykite, išskirstykite stambius faršo gumulėlius į smulkesnius. Kepkite faršą kelias minutes.
2. Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į keptuvę su faršu, permaišykite.
3. Bulves nulupkite, irgi supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į pagrindinį mišinį.
4. Mišinį pabarstykite druska ir įvairiais prieskoniais pagal skonį, dėkite smulkintą česnaką, permaišykite, kepkite keletą minučių. Supilkite vandenį, daržoves ir faršą troškinkite ant nedidelės ugnies apie 15 min. Keptuvę pridenkite dangčiu.
5. Paruoškite 3 vienodus plono lavašo lakštus. Sviestą ištirpinkite. Sviestu sutepkite lavašą iš vienos pusės, kad suminkštėtų. Įdarą po troškinimo ataušinkite, paskirstykite į 3 lygias dalis. Dėkite jį per visą lavašo perimetrą. Pabarstykite įdarą tarkuotu sūriu.
6. Susukite lavašą su įdaru į stangrų vyniotinį. Taip pat padarykite su kitais egzemplioriais.
7. Tirštą jogurtą ar pieną sumaišykite su kiaušinio tryniu. Gautu mišiniu aptepkite visų vyniotinių paviršių.
8. Gaminius pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 15 minučių, kol įgaus apetitišką rusvą plutelę.
9. Išėmę iš orkaitės sutepkite vyniotinius sviestu.
Vyniotinius truputį atvėsinkite, supjaustykite porcijomis, patiekite. Gero apetito!