Ingredientai
– baltagūžis kopūstas 500 g
– mėsos faršas 600 g
– kiaušinis 1 vnt
– svogūnas 2 vnt
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai
Paruošimas
1. Nuimkite viršutinius kopūsto lapus, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną nulupkite, taip pat sukapokite.
2. Pjaustytus svogūnus ir kopūstus dėkite į blenderį ir susmulkinkite. Taip pat galima pasinaudoti mėsmale su vidutinio dydžio antgaliu.
3. Smulkintas daržoves sumaišykite su faršu.
4. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltų pipirų.
5. Mišinį kruopščiai permaišykite, geriau tai padaryti rankomis, kad komponentai maksimaliai susijungtų tarpusavyje ir masė taptų vienalytė.
6. Iš masės suformuokite pailgos formos vidutinio dydžio kotletus.
7. Kiekvieną egzempliorių prieš kepimą apvoliokite miltuose iš visų pusių. Nereikalingą miltų sluoksnį nupurtykite.
8. Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų. Į karštą aliejų sudėkite ruošinius, kepkite juos ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apie 5 min. Keptuvę pridenkite dangčiu.
9. Visus apkeptus kotletus sudėkite į karščiui atsparų indą, įpilkite 30 ml vandens, uždenkite folija, dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 min. Orkaitėje kotletai taps gatavi. Taip pat galima troškinti puode.
10. Kopūstainiai paruošti patiekimui!
Gero apetito!