Kiaulienos kepenų kotletai orkaitėje

223
Patinka? Duok Like!

Ingredientai

– 600 g kiaulienos kepenų
– 150 g svogūno
– 4 skiltelės česnako
– 1 kiaušinis
– pagal skonį maltų pipirų
– pagal skonį druskos

Instrukcijos

1. Kepenis, svogūną, česnaką galima sumalt mėsmale arba susmulkinti blenderiu kaip pas
mane. Viską supjaustome, dedame į blenderį (pas mane nedidelis indas, todėl darau 2 etapais) ir smulkiname.

2. Kepenis su daržovėmis dedame į dubenį.

3. Gardiname kepenis druska, maltais pipirais ir kiaušiniu. Gerai permaišome šaukštu iro faršas kotletams gatavas.

4. Kad suteiktume skystam faršui apvalią formą, padarome savadarbes formeles. Iš kepimo
popieriaus su silikonine danga iškerpame lakštus (7 vnt, 14×15 cm). Stiklinę (dugno diametras 7 cm) apverčiame dugnu į viršų, uždengiame popieriaus lakštu ir rankomis prispaudžiame jį prie stiklinės.

5. Paskui ant popieriaus dedame po 2 lapus folijos (14 mikronų storio, dydis 14×15 cm) ir
prispaudžiame rankomis. Popieriaus kraštus apimame folijos kraštais ir truputį palenkiame, kad popierius neišlįstų į išorę.

6. Nuimame ir apverčiame. Gaunasi forma su aukštais borteliais. Dėl kepimo popieriaus faršas nelimpa prie folijos, o folija išlaiko formą. Tokios formelės surenkamos greitai ir lengvai.

7. Formelių aliejumi netepame. Dedame į didelę formą ir pilame į jas skystą kepenėlių faršą. Vienai formelei išeina 1 samtis faršo. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 20 min.

8. Štai toks grožis gaunasi. Kepant faršas neišlipa per formelių bortelius. Tikriname dantų
krapštuku, praduriame ir jei ant jo nėra raudono faršo – kepenėlių kotletai gatavi (kotleto viduje temperatūra 92 laipnsiai, jie visiškai gatavi).

9. Štai taip kotletai atrodo be folijos. Jų aromatas nuostabus.

10. Nuimame nuo kotletų kepimo popierių (jie prie jo nelimpa) ir patiekiame su mėgstamu
garnyru. Pažvelkite, kokie gražūs kepenų kotletai gaunasi. Jų forma vienodai apvali, viršus
apskrudęs.

11. Kotletai neįtikėtinai švelnūs ir sultingi. Juntamas lengvas česnako skonis. Tai labai
aromatinga ir skanu. Faršą galima ruošti iš bet kokių kepenų ir gardinti jį skirtingomis daržovėmis.

Gero apetito!!!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353