Šis vyniotinis taps stalo puošmena.
Iš paprastų ir prieinamų produktų galima padaryti puikų užkandį.
Receptą galima pavadinti pagrindu, papildykite jį grybais, ar česnaku, kiaušiniais – ir gausite naują receptą.
Šaltas ir sotus užkandis – kepenėlių vyniotinis puikiai atrodo ant kiekvieno stalo.
Žemiau aš papasakosiu, kaip pagaminti kepenėlių vyniotinį su sūriu, tačiau žinokite, kad įdarus šiam patiekalui galima sugalvoti visokius!
Ingredientai:
– kepenėlės – 1 kg (kiaulienos, jautienos, vištienos, kalakutienos)
– svogūnai – 2 vnt
– morkos – 2 vnt
– aliejus – 4 valgomieji šaukštai
– lydytas sūris – 200 g
– sviestas – 150 g
– druska – pagal skonį
– prieskoniai – pagal skonį
Paruošimas:
1. Paruoškite produktus vyniotiniui. Kepenėles reikia kruopščiai nuplauti ir pageidautina išmirkyti, jei yra laiko.
2. Pašalinkite plėveles. Daržoves nuplaukite ir nulupkite.
3. Į verdantį pasūdytą vandenį dėkite kepenėles, virkite, kol bus gatavos.
4. Kepenėlės verda 40-45 mėn. Vištienos ar kalakutienos – greičiau.
5. Svogūnus ir morkas supjaustykite ne per stambiai.
6. Apkepkite daržoves aliejuje. Pasūdykite pagal skonį.
7. Gatavas kepenėles supjaustykite gabaliukais, sudėkite į blenderio indą, įdėkite keptas daržoves. Susmulkinkite.
8. Į karštą kepenėlių faršą dėkite sviesto gabalėlius. Vėl permaišykite mišinį blenderyje.
9. Kepenėlių paštetas vyniotiniui gatavas.
10. Paimkite folijos stačiakampį. Sutepkite jį aliejumi, lygiu sluoksniu dėkite kepenėlių paštetą.
11. Viršuje paskirstykite tarkuotą lydytą sūrį. Tik nuo trumpojo krašto palikite 1-2 cm, nuo ilgojo – 2-3 cm.
12. Labai lėtai ir atsargiai susukite vyniotinį folijos pagalba, vyniodami kraštą nuo savęs.
13. Tvirtai susukite vyniotinį, dėkite jį į šaldytuvą 2-3 val ataušti.
14. Po 2-3 val nuimkite foliją, gražiai apipjaukite kraštus ir apipavidalinkite vyniotinį pagal savo skonį.
15. Aš paprasčiausiai apliejau majonezu, papuošiau alyvuogių žiedeliais ir pabarsčiau žalumynais.
Gero apetito!