Grikių košė labai populiari – tai mėgstamas patiekalas Lietuvos virtuvėje. Grikių košę ruošia ir kaip savarankišką patiekalą (pavyzdžiui, pienišką ar su grybais), ir kaip garnyrą. Dėl savo sudėties grikių košė yra labai naudinga mūsų organizmui.
Kaip gi ją išvirti greitai?
1. Perrinkę ir kruopščiai perplovę grikių kruopas, užmerkite jas šaltame vandenyje kelioms
valandoms, apskaičiuodami 1 stiklinei grikių 2 stiklines vandens.
2. Maždaug prieš 15 minučių iki planuojamo valgymo pastatykite jas ant ugnies, pagardinę sviestu ar kitais ingredientais.
Šiuo būdu paruošite košę pusantro-du kartus greičiau.
Patarimas
O jei ant jūsų viryklės stovi grikių košė, o jums staiga skubiai prireikia išbėgti iš namų, žinoma, neverta palikti įjungtos viryklės – tai pavojinga. Paprasčiausiai palikite puodą su dar neišvirusia koše po sandariai uždarytu dangčiu ant viryklės, apvynioję ją rankšluosčiu.
Taip košė baigs gamintis ir jums grįžus jau bus tinkama vartojimui.
Gero apetito!