Tešlos paruošimui sugaištu ne daugiau 5 minučių, maišau ją blenderyje. O jau apie tai, kad blynai gaunasi skanūs, švelnūs, aromatingi, ryškūs ir kalbėti neverta. Tiesiog pasigaminkite ir įsitikinkite patys!
Ingredientai:
- moliūgų tyrė – 200-250 g
- pienas – 350-450 g
- miltai – 150-170 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- cukrus – 1-1,5 valgomojo šaukšto
- cinamonas, vanilinas – pagal skonį
- druska – žiupsnelis
- aliejus arba lydytas sviestas – 2-3 valgomieji šaukštai
Paruošimas: supjaustau nuluptą moliūgą nedideliais kubeliais, dedu jį į kepimo rankovę ir ruošiu mikrobangėje apie 5-7 minutes, laikas priklauso nuo mikrobangų krosnelės ir moliūgo rūšies. Arba moliūgą galima išvirti, iškepti orkaitėje.
Ataušusį moliūgą dedu į blenderio indą, dedu kiaušinius, cukrų, cinamoną, vaniliną pagal skonį ir žiupsnį druskos.
Pilu 300-350 ml kambario temperatūros pieno, sijoju miltus. Gerai viską permaišau 2-3 minutes ir tešla gatava.
Tešlą perpilu į tinkamą indą ir palieku pastovėti apie 10-15 min. Paskui pilu į tešlą 2-3 valgomuosius šaukštus aliejaus ar lydyto sviesto, permaišau ir galima kepti blynus.
Atkreipiu jūsų dėmesį, tam, kad blynai išeitų ploni su gausybe skylučių, tešla neturi būti tiršta ir svarbiausia kepti blynus gerai įkaitintoje keptuvėje: pilant tešlą į keptuvę, ji užverda ir susidaro skylutės.
Aš, kepdama pirmą blyną, žiūriu, jeigu jis gaunasi ne plonas, tai pilu į tešlą dar truputį pieno.
Blynus kepu kaip paprastai: apkepu iš abiejų pusių kol taps auksaspalviai, sutepdama keptuvę sviestu tik pirmam blynui. Gatavus blynus sudedu į krūvelę vienas ant kito, dedu ant stalo ir galima vaišintis!