Iš pigių baklažanų gaminame skanumyną babaganušas

247
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

* baklažanai 4 vnt
* sezamų pasta 85 g
* alyvuogių aliejus 4 valgomieji šaukštai
* citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai
* česnakas 2 skiltelės
* kalendra 0,5 ryšulėlio
* druska 0,5 arbatinio šaukštelio
* malti raudonieji pipirai 1 žiupsnis

Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio:

1. Šio paprasto ir skanaus užkandžio paruošimui mums prireiks šių ingredientų: baklažanų, sezamų pastos, alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, kalendros, česnako, druskos, maltų juodųjų ir aitriųjų raudonųjų pipirų.

2. Iš pradžių užsiimsime baklažanais (4 vnt vidutinio dydžio po 200 g kiekvienas), kuriuos aš siūlau iškepti orkaitėje. Tam baklažanus plauname ir dedame juos į skardą ar kepimo formą. Orkaitę iš anksto įkaitiname iki 200-240 laipsnių. Pašauname baklažanus kepti iki minkštumo. Pageidautina kiekvieną pradurti šakute ar peiliu, kad nuo aukštos temperatūros baklažanai nesprogtų.

3. Po 30-40 minučių baklažanai bus gatavai – iš pradžių jie išsipūs, o paskui ant stalo iškart ims trauktis.

Tačiau pagrindinis rodiklis, kad baklažanai gatavi, bus aromatas, kurį jūs puikiai pajusite. Aš tikrinu baklažanų gatavumą šakute – tiesiog paspaudžiu (jei minkšti – gatavi). Tiesa, kepimo metu apverskite baklažanus, kad jie tolygiai iškeptų.

4. Kad lengvai ir greitai nuimtumėte daržovių odelę, juos reikia pagarinti. Bet kokiu patogiu būdu užkuriame baklažanams pirtį. Galite sudėti baklažanus į maišelį, hermetiškai užrišti.

5. Po to apvynioti rankšluosčiu ir leisti jiems pagulėti 5-7 min.

6. Po pirties-saunos atriškite maišelį ir leiskite baklažanams ataušti, kad nenusidegintumėte rankų.

7. Paskui nuimame baklažanų odelę. Galima perpjauti kiekvieną išilgai ir išgremžti minkštimą šaukštu arba nuimti odą peiliu, nepamirštant nupjauti kojelės. Nuluptas daržoves dedame į blenderį – galima iškart net šiltas.

8. Ten pat dedame priedus: alyvuogių aliejų, smulkintą šviežią kalendrą, nuluptą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, druską, 2 maltų pipirų rūšis (aromatui ir lengvam aštrumui). Smulkinimo procese visada galima pakoreguoti skonį.

9. Sutriname visus ingredientus, kol gausis vienalytė pasta. Šilta pasta gaunasi neįprastai aromatinga, tačiau patariu patiekti atšaldytą! Pagal konsistenciją gatavas babaganušas primena gerą tirštą majonezą.

10. Patiekimui perdedame pastą į gražų dubenėlį, šaukštu darome nedideles duobutes, palaistome šaukštu alyvuogių aliejaus, barstome žiupsneliu raudonųjų pipirų ir puošiame šviežios kalendros lapeliais. Gaminkite į sveikatą, draugai, ir gero jums apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353