Ingredientai:
- faršas – 500 g
- svogūnas – 120 g
- agurotis – 170 g
- baltagūžis kopūstas – 200 g
- kiaušinis – 1 vnt
- druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
- miltai (kotletų apvoliojimui) – 1-2 valgomieji šaukštai
- aliejus kepimui – 2 valgomieji šaukštai
Taigi, šiandien kotletų gamybai aš paėmiau 500 g faršo (300 g kiaulienos + 200 g vištienos). Mėsą galimą naudoti bet kokią.
Taip pat prireiks apie 120 g svogūno, šviežio aguročio apie 170 g ir baltagūžio kopūsto apie 200 g. Jei jūs didelis daržovių mėgėjas, galima dėti šiek tiek daugiau, pagal jūsų skonį, kaip rašiau anksčiau.
Svogūną ir agurotį būtina sutrinti į tyrę. Aš smulkinu smulkintuvu, galima ir blenderiu.
Kopūstą kapoju kubeliais, kaip galima mažesniais.
Paskui visus produktus sumaišau dubenyje, dedu kiaušinį, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Esant pageidavimui galima dėti porą smulkintų česnako skiltelių. Paskui viską gerai permaišau, išmušu 2 minutes, kad faršas prisisotintų deguonies.
Paskui iš gatavo faršo formuoju kotletus, maždaug po 60 g kiekvienas. Kepu, o tiksliau troškinu ant mažos ugnies apie 15 minučių iš kiekvienos pusės. Keptuvę gaminimo procese būtinai uždengiu dangčiu, todėl kotletai gaunasi labai švelnūs ir sultingi.
Kotletai gatavi, galima patiekti. Garnyrui puikiai tiks bulvių košė.