Silkutė gaunasi tokia, kad pirštus apsilaižysi! O su bulvių koše išvis tikras delikatesas!
Ingredientai, kurių reikės:
- 2 šviežios ar šaldytos silkės
- juodieji pipirai – ½ arbatinio šaukštelio
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 4 svogūnai
- raudonieji pipirai – ½ arbatinio šaukštelio
- pomidorų padažas – 1 valgomasis šaukštas
- aliejus, rafinuotas – 125 ml
- 50-60 ml acto
Paruošimo procesas žingsnis po žingsnio:
Iš silkės reikia padaryti žuvies file, palikus tik odą.
Supjaustykite žuvį gabalėliais ir dėkite į gilų indą.
Dabar berkite dviejų rūšių pipirų, druskos ir dėkite pomidorų padažą. Permaišykite.
Paskui įpilkite actą ir gerai pamaišykite.
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite pusžiedžiais.
Dėkite svogūnus į silkę, įpilkite aliejų ir dar kartą permaišykite.
Uždenkite indą plėvele, kelioms valandoms ar nakčiai dėkite į šaldytuvą.
Reikės kelis kartus pamaišyti silkę.


















