Ingredientai:
– 1 kg agurkų
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1 svogūnas
– pundelis kalendros
– 4 česnako skiltelės
– 6 valgomieji šaukštai aliejaus
– 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
– 1 valgomasis šaukštas kepto sezamo
– 3-4 valgomieji šaukštai sojos padažo
– 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus
– 1⁄4 arbatinio šaukštelio aitriojo pipiro
– juodieji pipirai pagal skonį
– 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis 70% acto esencijos
Paruošimas:
Agurkus plauname ir pjauname išilgai per pusę, paskui kiekvieną puselę į 3 dalis išilgai ir toliau tas juosteles pjaustome 4 cm ilgio gabalėliais.
Visa tai perdedu į kiaurasamtį, dedu kiaurasamtį ant dubens, beriu ant agurkų arbatinį šaukštelį druskos su kaupu, gerai permaišau ir palieku 30 min, kad iš agurkų išeitų nereikalingas skystis.
Imu svogūną, pjaustau jį žiedų ketvirčiais ir apkepu aliejuje kol taps auksaspalvis.
Po 30 minučių nupilu skystį nuo agurkų, o agurkus dedu į dubenėlį, kuriame ruošiu salotas.
Į agurkus aš dedu:
1 arbatinį šaukštelį kalendros, maltų juodųjų pipirų pagal skonį, 1 valgomąjį šaukštą kepto sezamo, 3-4 valgomuosius šaukštus sojos padažo, 1⁄4 arbatinio šaukštelio aitriųjų pipirų (pas mane Kajeno pipirai), 2 arbatinius šaukštelius cukraus, 1 arbatinį šaukštelį sezamų aliejaus, 4 skilteles česnako (išspausto), apkeptą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį 70% acto esencijos (arba 7 arbatinius šaukštelius 9% maistinio acto), nedidelį pundelį kapotos kalendros.
Viską gerai permaišyti ir dėti į šaldytuvą marinuotis 2 val.
Po 2 valandų mes gauname aromatingas, sultingas, traškias saldžiai-rūgščiai-aštrias salotas-užkandį iš agurkų. Būtinai pabandykite ir reguliuokite prieskonius pagal savo skonį.