Šiandieninis receptukas parodys jums, kaip galima pagaminti skaniausią apelsininį pyragą pasaulyje. Manoma, kad pirmieji jį paruošė italai. O kas gi dar? Juk jie gyvena apelsinų rojuje.

Svarbiausias šio skanėsto privalumas yra tame, kad mums nereikia jo puošti. Ir taip jis atrodo tiesiog stulbinančiai.
Pažiūrėkime, ko mums prireiks:
- cukrus (270-280 g)
- kvietiniai miltai (320 g)
- apelsinai (3 vnt)
- kiaušiniai (3 vnt)
- apelsinų sultys ( apie 200 ml)
- alyvuogių aliejus (90 ml)
- cukrus (rudasis, 3 valgomieji šaukštai)
- kepimo milteliai (7-8 g)
- citrina (1vnt)
Jei viskas paruošta, imkimės darbo!
- Pačioje pradžioje imame dubenį ir mušame į jį kiaušinius su apelsino žievele ir su cukrumi. Padarėte? Maždaug po 8 min į šį mišinį pilame aliejų. Paskui supilame apelsinų sultis ir visą dubenėlio turinį kruopščiai permaišome. Palaipsniui beriame miltus su kepimo milteliais. Štai taip.

- Po to paruošiame formą, užtiestą pergamentu. Reikia pabarstyti ruduoju cukrumi. Šaunuoliai!
- Taip, dabar pjaustome apelsinus plonyčiais griežinėliais. Pavyko? Jie turi būti ne per stori. Jei nenorime apkartinti tortuko, galime apipjaustyti baltus kraštelius. Paskui dėliojame griežinėlius ant formos dugno. Baigėte? Puiku!

- Paskutinis žingsnis: užpilame juos tešla ir dedame į orkaitę maždaug 35 min (180 laipsnių). Laikas nuo laiko tikrinkite kepinio gatavumą.

Viskas! Mes baigėme! Atėjo laikas mėgautis šiuo skanėstu. Sutikite, jo aromatas tiesiog puikus. Nekantraujame paragauti!
Bonusas


















