Šiandieninis receptukas parodys jums, kaip galima pagaminti skaniausią apelsininį pyragą pasaulyje. Manoma, kad pirmieji jį paruošė italai. O kas gi dar? Juk jie gyvena apelsinų rojuje.
Svarbiausias šio skanėsto privalumas yra tame, kad mums nereikia jo puošti. Ir taip jis atrodo tiesiog stulbinančiai.
Pažiūrėkime, ko mums prireiks:
- cukrus (270-280 g)
- kvietiniai miltai (320 g)
- apelsinai (3 vnt)
- kiaušiniai (3 vnt)
- apelsinų sultys ( apie 200 ml)
- alyvuogių aliejus (90 ml)
- cukrus (rudasis, 3 valgomieji šaukštai)
- kepimo milteliai (7-8 g)
- citrina (1vnt)
Jei viskas paruošta, imkimės darbo!
- Pačioje pradžioje imame dubenį ir mušame į jį kiaušinius su apelsino žievele ir su cukrumi. Padarėte? Maždaug po 8 min į šį mišinį pilame aliejų. Paskui supilame apelsinų sultis ir visą dubenėlio turinį kruopščiai permaišome. Palaipsniui beriame miltus su kepimo milteliais. Štai taip.
- Po to paruošiame formą, užtiestą pergamentu. Reikia pabarstyti ruduoju cukrumi. Šaunuoliai!
- Taip, dabar pjaustome apelsinus plonyčiais griežinėliais. Pavyko? Jie turi būti ne per stori. Jei nenorime apkartinti tortuko, galime apipjaustyti baltus kraštelius. Paskui dėliojame griežinėlius ant formos dugno. Baigėte? Puiku!
- Paskutinis žingsnis: užpilame juos tešla ir dedame į orkaitę maždaug 35 min (180 laipsnių). Laikas nuo laiko tikrinkite kepinio gatavumą.
Viskas! Mes baigėme! Atėjo laikas mėgautis šiuo skanėstu. Sutikite, jo aromatas tiesiog puikus. Nekantraujame paragauti!
Bonusas
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.