Paruošimui mums prireiks:
manų kruopos – 160-200 g
miltai – 80-100 g
cukrus – 0,5 valgomojo šaukšto
druska – žiupsnis
sausos mielės – 0,5 valgomojo šaukšto
šiltas pienas ar vanduo – 1,5 stiklinės
aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
Kaip paruošti:
Į dubenį suberti manų kruopas, miltus, cukrų ir druską. Visus sausus ingredientus sumaišyti.
Supilti šiltą vandenį ar šiltą pieną.
Viską kruopščiai permaišyti ir suplakti šluotele, ir dar galima sutrinti blenderiu, kad nebūtų gumulėlių ir masė būtų vienalytė.
Paskui į šį mišinį suberti sausas mieles ir dar kartą gerai išmaišyti šluotele.
Uždengti maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje valandą.
O kol kas galima paruošti įdarą pagal jūsų skonį. Įdarą galima padaryti su uogomis, vaisiais, varške, mėsa ir su kuo tik norite. Tešla gavosi su oro burbuliukais. Gerai išmaišyti tešlą ir iškart galima kepti blynus.
Įkaitintą keptuvę sutepti aliejumi.
Sumažinti ugnį.
Blynus kepsime tik iš vienos pusės ant vidutinės ugnies.
Supilti 1 samtį tešlos į keptuvės centrą.
Kai tik blynelio viršus pasidarys sausas, iškart nuimame jį nuo keptuvės.
Tokiu būdu iškepti visus blynus. Blynai gavosi elastingi, su daugybe skylučių.
Galima blynus patiekti su medumi ar uogiene, o galima ir su skaniu įdaru.
Ant kiekvieno blynelio dėti po 1 valgomąjį šaukštą įdaro užberti tarkuoto sūrio.
Sulipdyti kaip samsą, pakeliant blynelio kraštus ir suspaudžiant juos taip,
kad gautųsi trikampis.
Skardą užtiesti kepimo popieriumi ir dėti ant jo blynų trikampius su įdaru.
Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 10-15 min.
Prieš patiekiant perdėti į lėkštę ir pabarstyti žalumynais.
Gero apetito!