Galima valgyti iškart arba laikyti net iki 2 mėnesių: apkepu svogūnus su prieskoniais ir sumaišau su pomidorais (net su parduotuviniais gaunasi skanus užkandis)

782
Patinka? Duok Like!

Nebanalus užkandis iš paprasčiausių pomidorų. Beje, pomidorus galima imti bet kokius (net žalius). Gaunasi idealiai. Ir prie mėsos, ir prie žuvies, ir prie bet kokio garnyro, ir prie rudeninių šašlykų. O gaminasi – viens du.

Produktai:

– pomidorai – 1 kg
– svogūnai – 350-400 g
– aliejus – 3-4 valgomieji šaukštai
– paprikos – 2-3 vnt
– aitrusis pipiras – 1 vnt
– česnakas – 3-4 skiltelės
– kalendra
– malta paprika – 1 arbatinis šaukštelis
– chmeli-suneli – 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai
– druska

Kaip gaminti:

Gerai nuplaunu pomidorus ir pjaustau patogiais gabalėliais. Pjaustau šiek tiek stambiau, nei paprastoms salotoms. Paprika. Taipogi ne per smulkiai.

Ir aitrusis pipiras žiedeliais. Čia dedu bent vieną ankštį. Bet žinoma, jei jūs nevalgote aštriai, aitriojo pipiro galima nedėti. Tiesa, galima įdėti truputį maltų aitriųjų pipirų, jei po ranka nėra šviežių.

Prikaistuvyje įkaitinu kelis šaukštus aliejaus ir beriu prieskonius (pas mane paprika, malti juodieji pipirai ir chmeli-suneli).

Prieskonius, žinoma, galima rinktis pagal savo skonį. Tačiau chmeli-suneli čia labai rekomenduoju!

Dabar svogūnai. Juos pjaustau pusžiedžiais. Imu 350-400 g svogūnų kilogramui pomidorų. Nemažinkite svogūnų kiekio. Jie „valdo“ šias salotas!

Dedu svogūnus į aliejų su prieskoniais ir apkepu porą minučių. Paskui sūdau, beriu truputį cukraus ir pamaišydama kepu ant didelės ugnies dar 3-4 min.

Dubenyje sumaišau pomidorus, papriką, stambiai pjaustytą česnaką ir šviežius žalumynus. Žalumynus irgi galima imti bet kokius. Tačiau šiam užkandžiui paprastai aš renkuosi kalendrą. Ji suteikia stulbinantį skonį ir aromatą!

Į dubenį su daržovėmis ir žalumynais dedu karštus svogūnus. Druskos reikia šiek tiek daugiau, nei paprastoms salotoms. Vietoje druskos galima naudoti sojų padažą, jei mėgstate. Teliko supilti obuolių actą ir permaišyti. Galima naudoti bet kokį 6% actą. Iškart pasakau, čia naudoju būtent actą. Su citrinų sultimis gaunasi ne tas skonis, kurio būtent reikia.

Visa tai gerai permaišau. Ir dedu į šaldytuvą. Kad salotos susistovėtų kaip reikiant, geriau palikti jas šaldytuve bent parai. Bet jau po 6-7 valandų galima jas galima ragauti. Tai jau labai skanu!

Paprastai tokias salotas aš perdedu į nedidelius stiklainius – taip patogiau laikyti ir vartoti. Šaldytuve tokios salotos galo stovėti ir mėnesį, ir du. Bet… tam reikia labai pasistengti. Pas mus jos dingsta jau per 2-3 dienas. Pabandykite. Labai rekomenduoju!

Saldžiarūgštės-sūrios-aštrokos. Ir labai aromatingos bei skanios!


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!