Paruošimo būdas:
Į puodelį pilame šilto vandens.
Į vandenį dedame cukrų, sausas mieles.
Viską gerai permaišome, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 10 min.
Paskui dar kartą viską gerai permaišome.
Beriame druską, miltus per sietelį.
Viską užmaišome mentele.
Pilame aliejų ir maišome tešlą iki tirštumo.
Paskui dedame tešlą ant stalo ir minkome.
Dedame tešlą į puodelį ir uždengiame maistine plėvele ir rankšluosčiu. Paliekame 40 min.
Dalijame tešlą į 8 dalis. Formuojame iš tešlos rutuliukus.
Dedame rutuliukus į keptuvę.
Uždengiame keptuvę rankšluosčiu. Paliekame 20 min.
Pjaustome krapus.
Į puodelį dedame krapus, smulkiname česnaką.
Kai tešla pakilo, dedame keptuvę ant viryklės.
Uždengę keptuvę dangčiu, gaminame ant silpnos ugnies 15 min. Paskui apverčiame duoną ir gaminame ant silpnos ugnies dar 8-10 min.
Ant viryklės tirpiname sviestą.
Dedame į sviestą krapus su česnaku.
Pilame aliejų ir viską permaišome.
Apliejame duoną padažu.
Gero apetito!
Ingredientai:
- 250 ml vandens
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 7 g sausų mielių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 450 g miltų
- 30 ml aliejaus
- krapai
- 2-3 skiltelės česnako
- 60 g sviesto
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus