- riaženka – 300 ml
- miltai – 360 g
- krakmolas – 40 g
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- kiaušinis – 1 trynys
- aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
1 paslaptis: vietoje kefyro imame riaženką! Riaženka turi būti kambario temperatūros ir jokiu būdu ne šalta. Tešla su riaženka gaunasi žymiai švelnesnė ir be rūgštelės.
2 paslaptis: į riaženką dedame kambario temperatūros kiaušinį, bet tik vieną trynį. Baltymo dėti nereikia, jis padarys tešlą grubesnę ir pyragėliai kietėja.
3 paslaptis: į tešlą dedame mažai cukraus, kitaip pyragėliai nebus labai purūs. 1 arbatinio šaukštelio pakanka.
Beriame druską ir pilame aliejų. Permaišome iki vienalytės būsenos, aš tai darau mikseriu. Greita ir patogu.
4 paslaptis: į miltus beriame krakmolo. Imkite bet kokį: bulvių ar kukurūzų. Tešla su krakmolu bus lengvesnė ir pyragėliai taip greitai nesukietės ataušę.
Beriame dalimis išsijotus miltus su krakmolu į riaženką ir užmaišome tešlą.
Kai pasidaro sunku maišyti šaukštu ar mikseriu, pabarstome stalą miltais ir minkome tešlą rankomis.
5 paslaptis: ištempiame tešlą ir tik dabar dedame sodą! Tai svarbu. Niekuo sodos gesinti nereikia, kitaip tokio purumo pyragėliuose jūs nepasieksite.
Toliau minkome tešlą. Ilgai minkyti nereikia. Gilų dubenį truputį sutepame aliejumi, dedame tešlą, uždengiame rankšluosčiu. Ruošiame bet kokį įdarą. Mano įdaro variantą žiūrėkite video straipsnio pabaigoje.
Iš šios tešlos iškart galima gaminti. Nereikia laukti, kol ji pastovės.
Tešlą daliju į 10 70 g svorio gabalėlių. Formuoju pagrandukus, uždengiu rankšluosčiu.
Dedu į tešlą įdarą, užspaudžiu kraštus.
6 paslaptis: kad pyragėlių vidus nebūtų žalias, reikia kepti dideliame aliejaus kiekyje. Kad aliejus siektų pyragėlio vidurį. Tai svarbu! Aš imu nedidelę keptuvę.
7 paslaptis: Kepame pyragėlius iki rusvos plutelės iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies.
Žiūrėkite pyragėlių foto, dešinėje perpjauti.
Nereikia daryti didelės ugnies. Aliejus bus per karštas, todėl išorėje pyragėliai apskrus, o vidus liks žalias. Mums to nereikia.