Ingredientai
– dešrelės 500 g
– bulvės 1 kg
– kiaušiniai 3 vnt
– vaflių lakštai 5 vnt
– majonezas 50 g
– malti džiūvėsėliai 100 g
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas
1. Pasiruoškite visus produktus.
2. Pirmiausia paruoškite bulvių košę. Bulves nulupkite, dėkite į puodą su vandeniu, užvirinkite. Pasūdykite ir išvirkite. Nuovirą nupilkite, bulves sugrūskite į košę, truputį ataušinkite.
3. Vaflio lakštą dėkite ant lygaus paviršiaus, iš vienos pusės tepkite bulvių košę, paskirstykite po visą perimetrą. Dėkite ruošinį į šalį 5-10 minučių, kad bulvių košė persunktų vaflio lakštą ir jis suminkštėtų.
4. Kiaušinius muškite į gilų indą, dėkite majonezą, pasūdykite, išplakite šluotele iki vienalytės masės.
5. Į gautą mišinį paeiliui leiskite dešreles, apversdami jas.
6. Paskui dešreles dėkite į maltus džiūvėsėlius, apvoliodami jas iš visų pusių.
7. Vaflio lakštą, suteptą bulvėmis, perpjaukite į 2 puses. Ant kiekvienos puselės krašto dėkite dešrelę, susukite į standų vyniotinį.
8. Tokiu būdu susukite visus egzempliorius.
9. Dėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus. Į įkaitintą aliejų dėkite paruoštus vamzdelius. Kepkite juos iš visų pusių, kol apskrus.
10. Vamzdelius dėkite ant servetėlės, kad ji sugertų nereikalingą aliejų.
Dėkite patiekalą ant stalo, pagardinę mėgstamu padažu. Gero apetito!