Šiandien noriu pasidalinti su jumis skanios žalios adžikos receptu. Gaminu ją daugiau nei 10 metų ir šiam procesui sugaištu ne daugiau pusvalandžio.
Bet svarbu tai, kad tam jums nereikia nieko virti ar sterilizuoti, tik dangtelius ir stiklainius, kad apsidraustumėte.
Tokią adžiką galima laikyti rūsyje ar šaldytuve. Vakar aš nusprendžiau, kad atėjo laikas pasidalinti savo firminiu receptu su pasauliu.
Būtinai pabandykite tokią adžiką, juk tai labai skanu ir nereikalauja pastangų!
Kokių produktų reikės:
- 1 kg paprikos
- pora svogūnų
- 4-5 aštrieji pipirai (galima pagal savo skonį)
- 2-3 česnakų galvutės
- po pundelį krapų ir petražolių (galima pagal savo skonį)
- 100 ml saulėgrąžų aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 3 valgomieji šaukštai obuolių acto (galima pakeisti 6%)
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
Imamės gamybos proceso:
Šios adžikos paruošimui jums prireiks geltonos ar žalios spalvos paprikų. Nuplaukite jas ir išimkite sėklas.
Nulupkite svogūnus ir česnakus, nuplaukite aštriuosius pipirus ir žalumynus.
Iš aštriųjų pipirų aš nešalinu sėklų, nes man patinka aštresnė adžika, bet jūs galite jas išimti, jei nelabai mėgstate aštriai.
Sumalkite pipirus mėsmale.
Taip pat padarykite su žalumynais, česnakais ir svogūnais.
Į masę, kuri jums gavosi, sudėkite visus likusius produktus marinavimui.
Labai gerai permaišykite ir adžika gatava!
Išdėliokite adžiką į sterilius stiklainius ir uždarykite steriliais dangteliais.
Jau po kelių dienų jūs galite atsidaryti stiklainį paragauti!