Ingredientai:
- burokėliai 2 vnt
- kietasis sūris 100 g
- majonezas 2 valgomieji šaukštai
- česnakas 1 skiltelė
- petražolės 2 šakelės
Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio:
1. Šio paprasto ir skanaus užkandžio paruošimui mums prireiks sekančių ingredientų: burokėlių, sūrio, majonezo, česnako ir petražolių.
2. Burokėlius (2 vidutinio dydžio) reikia išvirti. Aš visada darau tai iš anksto, todėl užkandžio paruošimui išeina kelios minutės. Leidžiame virtiems burokėliams pilnai ataušti, po to lupame juos ir pjaustome plonais griežinėliais (tokio storio, kad griežinėliai būtų lankstūs ir nelūžtų).
3. 100 g mėgstamo sūrio (geriau imti ne prėską, o sodraus skonio) smulkiai sutarkuojame.
4. Perdedame į dubenį. Dedame 2 valgomuosius šaukštus majonezo, vieną stambią česnako skiltelę (nulupti ir išspausti), o taip pat kelias šakeles šviežių petražolių (susmulkinti peiliu).
5. Permaišome – užpilas gatavas. Esant būtinybei galite dėti druskos.
6. Dedame sūrio masę ant burokėlių griežinėlių.
7. Dedame ruošinius į plokščią dubenį (pagal pageidavimą galima papuošti salotų lapais) taip, kad gautųsi štai tokie kūgiai.
8. Patiekiame iškart paruoštą arba atšaldytą (pusei valandos galima palikti šaldytuve). Paprastas ir skanus užkandis burokėlių ir sūrio mėgėjams. Gaminkite į sveikatą ir gero jums apetito, draugai!