Braškės žiemai be virimo ne tik paprastai paruošiamos. Uogos išsaugo savo natūralų skonį

1394
Patinka? Duok Like!

Jūs gaunate šviežias braškes, sumaišytas su cukrumi.

Ingredientai:

– braškės – 2 kg

– cukrus – 2,5 kg + 2-3 valgomieji šaukštai

Kaip paruošti:

1. Perrenkame ir kruopščiai plauname uogas. Brokuotas atidedame. Šiek tiek
susidaužiusias uogas galima panaudoti uogienei ir kompotui. Likusioms uogoms
šaliname uodegėles.

2. Nuvalytas braškes dedame į puodą ir sumaišome su cukrumi. Kruopščiai permaišome,
kad cukrus tolygiai pasiskirstytų po puodą ir imtų po truputį tirpti.

3. Medine grūstuve sugrūdame braškes. Nebūtina paversti uogų masės tyre – pakanka
sugrūsti uogas taip, kad liktų maži gabalėliai ir visos uogos persisunktų cukrumi.
Paruoštas braškes uždengiame dangčiu ir paliekame šaldytuve 1-2 val.

4. Praėjus nurodytam laikui perdedame uogų masę į iš anksto pasterizuotus stiklainius.
Nesiekiant stiklainio krašto 1-2 cm, užberiame stiklainį cukrumi ir šiek tiek paspaudžiame.

Paprastai užtenka 2-3 valgomųjų šaukštų. Turi gautis kažkas panašaus į cukraus kamštį.
Užsukame išvirintais dangteliais ir dedame nevirtas braškes į šaldytuvą ar rūsį.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353