Jei norite artimuosius palepinti gardžiu skanėstu be cukraus ir konservantų, užsirašykite neįprastą, tačiau dėmesio vertą marmelado receptą. Bananų saldumas atskiedžiamas kivių rūgštumu, todėl gaunasi labai skaniai ir neįkyriai. Marmeladui sutirštinti naudojau želatinos pakaitalą „Agar agar“, todėl jį gali valgyti net vegetarai. Receptui pageidautina naudoti sunokusius vaisius.
Sudedamosios dalys:
- 40 ml vandens,
- 1 arb. š. medaus,
- 2 bananai,
- 10 g „Agar agar“,
- 2 kiviai,
- kokosų drožlės apibarstyti.
Gaminimas
Bananus nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Kivius nulupti ir supjaustyti kubeliais.
„Agar agar“ užpilti vandeniu.
Kivius ir bananus sudėti į plakiklį ir išplakti iki vienalytės masės.
Vaisių masę supilti į prikaistuvį, pastatyti ant ugnies ir užvirti.
Supilti „Agar agar“, išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies 2–3 min.
Išjungti ugnį ir į vaisių masę įdėti medų. Pageidaujant, medų galima keisti cukrumi arba visiškai jo nedėti.
Stačiakampės formos plastikinę dėžutę iškloti maistine plėvele ir supilti vaisinę masę. Kai marmeladas atvės iki kambario temperatūros, formą pastatyti į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Kai marmeladas sustings, išimti iš formos traukiant už maistinės plėvelės.
Marmeladą supjaustyti kubeliais.
Tiekiant, marmeladą pabarstyti kokoso drožlėmis. Marmeladą galima laikyti šaldytuve vieną savaitę.
Skanaus!
Bonusas