Būtini ingredientai
– baklažanai – 3 kg
– pomidorai – 3 kg
– paprikos – 1 kg
– česnakas – 2 galvutės
– aštrusis pipiras – 2 vnt
– 9% actas – 100 ml
– druska – 100 g
– cukrus – 2 stiklinės
– aliejus – 1 stiklinė
Išeiga – maždaug 5,5-6 l.
Imamės ruošti
Pomidorus, paprikas ir aštriuosius pipirus, česnaką sumalame mėsmale arba blenderiu.
Masę pilame į puodą, kuriame paskui virsime patiekalą.
Dedame actą, druską, cukrų, aliejų. Užviriname.
Baklažanus supjaustome piršto storumo griežinėliais ir leidžiame į verdančią masę.
Leidžiame pavirti 20 minučių ant vidutinės ugnies, išpilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame.
Pagal tą patį receptą aš ruošiu cukiniją adžikoje (vietoje baklažanų pjaustau jaunas cukinijas) ir paprikas adžikoje.
Su paprikomis gaunasi tam tikra lečo rūšis. Cukinijų ir paprikų kiekis – 3 kg, kaip ir baklažanų.