Būtini produktai:
- 10 kiaušinių
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
- 400 g miltų
- 500 ml pieno
- 1 valgomasis šaukštas sodos
- 2 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių
- 300 g cukraus
- 250 ml kefyro
- 25 ml degtinės
Paruošimas
Į didelį dubenį sijojame miltus su soda. Dedame cukrų ir aliejų. Permaišome.
Po truputį pilame kefyrą, o paskui pieną. Viską suplakame mikseriu.

Atskirai sumušame kiaušinius ir palaipsniui įmaišome į tešlą. Paskui supilame degtinę.
Paruoškite kepimo indą. Idealiai tiks indas storu dugnu ir borteliais (galima naudoti antinę ar kazanėlį).
Iš anksto indą sutepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais, paskui supilame tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame pusantros valandos. Paskui sumažiname temperatūrą iki
100 laipsnių ir kepame dar pusantros valandos.
Gatava!
Šis kepinys gaunasi pasakiškai gražus, saikingai saldus su iriso skoniu. Nuo jo neįmanoma atsiplėšti!

















