Aš labai mėgstu skumbrę dėl jos skoninių savybių, universalumo ir naudingumo, todėl dažnai gaminu.
Aš bandžiau daug receptų, bet šis man patiko labiausiai, kadangi žuvytė išeina švelni, aromatinga ir neįtikėtinai skani! Ji puiki tiek karšta, tiek šalta!
Ingredientai, kurių reikės:
3 skumbrės
* kelios svogūno galvutės
* 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
* 3 valgomieji šaukštai grietinės
* 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
* 2 arbatiniai šaukšteliai krienų
Pereiname prie gamybos proceso:
Pradžiai žuviai reikia pašalinti visa, kas nereikalinga: nupjauti galvą, uodegą, pelekus, išvalyti vidurius. Po to kruopščiai išplauti, kad pašalintumėte juodą plėvelę. Dabar supjaustykite žuvį porcijiniais gabalėliais.
Naudingas patarimas: atšildykite skumbrę nepilnai, kad būtų lengviau valyti.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais.
Marinatui sumaišykite dubenėlyje visus produktus, kurie išvardinti aukščiau. Jei jums nepatinka garstyčios, galite jų nedėti, tas pats su krienais. Gausis skaniai bet kokiu atveju, bet man patinka šių produktų derinys.
Dėkite skumbrę į dubenį, užpilkite marinatu, permaišykite ir dėkite svogūnus. Leiskite žuvytei pasimarinuoti mažiausiai 60 min, o paskui galite kepti. Jei neturite laiko , tokiu atveju ruoškite iškart.
Skardą ištepti aliejumi, iš pradžių išdėlioti svogūnus, o ant jų dėti žuvies gabalėlius. Jų viršų sutepti likusiu padažu.
Iš anksto įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 200 laipsnių. Pašaukite žuvytę maždaug 35 minutėms, kol taps rusva.