Šio patiekalo receptas sugalvotas dar viduramžiais Prancūzijoje. Tik prancūzai, iš tokių, atrodytų, paprastų produktų galėjo sukurti tokį kulinarinį šedevrą. Sūris pamažu lydosi bulvių košėje, galiausiai išeina vienalytė bulvių-sūrio masė. Aligo tiekia į stalą karštą, su geru mėsos arba žuvies patiekalu, arba vieną.

Ingredientai:

  • Kietasis sūris                                  150 g
  • Grietinėlė                                       100 ml
  • Sviestas                                         50 g
  • Maltijuodieji pipirai                          pagal skonį
  • Bulvės                                           500 g
  • Mocarelos sūris                              150 g
  • Česnakas                                       2 skilt.
  • Druska                                          pagal skonį
  • Provanso žolelių prieskonis              pagal skonį

Gaminimas:

Bulves išvirti.

Sūrį supjaustyti.

Į puodą įpilti grietinėlę ir pridėti sviesto.

Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sviestas neištirps.

Grietinėlę supilti į bulves. Pridėti druskos, pipirų, česnako ir provanso žolelių prieskonio.

Iš bulvių padaryti piurė.

Pastatyti puodą su bulvėmis ant garų vonelės.

Palaipsniui pilti į piurė sūrį ir gerai maišyti.

Galiausiai turi išeiti tąsi vienalytė bulvių-sūrio masė.