Šio patiekalo receptas sugalvotas dar viduramžiais Prancūzijoje. Tik prancūzai, iš tokių, atrodytų, paprastų produktų galėjo sukurti tokį kulinarinį šedevrą. Sūris pamažu lydosi bulvių košėje, galiausiai išeina vienalytė bulvių-sūrio masė. Aligo tiekia į stalą karštą, su geru mėsos arba žuvies patiekalu, arba vieną.

Ingredientai:
- Kietasis sūris 150 g
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas 50 g
- Maltijuodieji pipirai pagal skonį
- Bulvės 500 g
- Mocarelos sūris 150 g
- Česnakas 2 skilt.
- Druska pagal skonį
- Provanso žolelių prieskonis pagal skonį
Gaminimas:
Bulves išvirti.

Sūrį supjaustyti.

Į puodą įpilti grietinėlę ir pridėti sviesto.

Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sviestas neištirps.

Grietinėlę supilti į bulves. Pridėti druskos, pipirų, česnako ir provanso žolelių prieskonio.

Iš bulvių padaryti piurė.

Pastatyti puodą su bulvėmis ant garų vonelės.

Palaipsniui pilti į piurė sūrį ir gerai maišyti.

Galiausiai turi išeiti tąsi vienalytė bulvių-sūrio masė.


















