Šis pyragas pelnytai užims garbingą vietą jūsų kulinarinėje knygoje. Jis gaunasi neįtikėtinai skanus ir švelnus. Viršuje bus švelniai traškanti beze. Šis pyragas taps bet kokios šventinės vakarienės puošmena.
Ingredientai:
- miltai 350 g
- sviestas 150 g
- kiaušiniai 2 vnt
- cukrus 200 g
- vanilinis cukrus 10 g
- grietinė 1 valgomasis šaukštas
- abrikosai 400 g
Paruošimas
- Plauname abrikosus, perpjauname per pusę ir pašaliname kauliukus.
- Sviestą sumaišome su puse cukraus, grietine ir kiaušiniais.
- Išsijojame miltus, dedame vanilinį cukrų ir užmaišome tešlą. Dedame į šaldytuvą 30 min.
- Kepimo formą sutepame sviestu. Tešlą kočiojame ir dedame į kepimo formą. Formuojame bortelius.
- Ant tešlos dedame abrikosus.
- Kaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepti 30 min.
- Plakame baltymus iki standžių putų. Dedame kitą pusę cukraus ir plakame, kol masė taps tiršta.
- Išimame pyragą iš orkaitės ir dedame plaktus baltymus ant abrikosų.
- Dedame atgal į orkaitę 10 min.
- Gatavą pyragą išimame ir leidžiame ataušti, supjaustome ir patiekiame.
Gero apetito!
Bonusas


















