Pienas – išskirtinai naudingas produktas pomidorų ir agurkų tręšimui! Jame yra ne tik subalansuotų maistingųjų medžiagų, bet ir laktozės – pieno cukraus, kurio nevirškina nė vienas kenkėjas.
Tai gamtinis barjeras, saugantis augalus! Plonos plėvelės, susidarančios apipurškiant, dėka pomidorai ir agurkai nebus pažeisti įvairių ligų, tame tarpe fitoftoros ir netikrosios miltligės.
Šaknų tręšimas
Pienas turi fosforo, magnio, kalio, kalcio, vario, sieros ir t.t. Tai visas naudingų elementų kompleksas augalams!
Šaknų tręšimui atskieskite pieną vandeniu santykiu 1:2.
Laistykite šaknis apie 0,5-1 l (priklausomai nuo to, kiek suaugęs augalas) kas 2 savaites visą sezoną.
Purškimas ir apsauga
Pieno, o tiksliau – laktozės visiškai nepasisavina kenkėjai. Reguliariai purškiant ant lapų susidaro plona plėvelė, apsauganti augalus nuo ligų ir kenkėjų!
Lapų purškimui atskieskite pieną vandeniu santykiu1:10.
Purkškite kas 2 savaites apsiniaukusiu oru arba saulei nusileidus, kad išvengtumėte nudegimų.
Pageidautina naudoti „žalią“ pieną, neapdorotą termiškai. Tada jame yra visa nauda augalams! Tręškite pienu ir pamatysite puikų rezultatą.