Aromatingos bandelės-sraigės keptuvėje

618
Patinka? Duok Like!

Ingredientai

  • kiaušinis 1 vnt
  • cukrus 3 valgomieji šaukštai
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kefyras 200 ml
  • kvietiniai miltai 600 g
  • soda 0,5 arbatinio šaukštelio
  • actas 1 arbatinis šaukštelis
  • sviestas pagal skonį

Įmuškite kiaušinį į didelį dubenį, berkite druską ir cukrų. Suplakite mikseriu ar šluotele kol susidarys putos.

Į dubenį pilkite kefyrą ir išsijokite miltus, pilkite actą. Užmaišykite tešlą rankomis, paskui uždenkite ją maistine plėvele. Iškočiokite tešlą į lakštą, labai plonai kočioti nereikia. Viršų sutepkite plonu sviesto sluoksniu ir susukite vyniotinį. Kraštus tvirtai užlipdykite.

Supjaustykite vyniotinį 1,5 cm storio gabalėliais.

Suteikite gaminiams gražesnę formą ir dėkite į keptuvę, suteptą aliejumi. Kepkite ant nedidelės ugnies po dangčiu iš abiejų pusių kol pagels.

Patinka? Duok Like!