Ingredientai
- kiaušinis 1 vnt
- cukrus 3 valgomieji šaukštai
- druska 0,5 arbatinio šaukštelio
- kefyras 200 ml
- kvietiniai miltai 600 g
- soda 0,5 arbatinio šaukštelio
- actas 1 arbatinis šaukštelis
- sviestas pagal skonį
Įmuškite kiaušinį į didelį dubenį, berkite druską ir cukrų. Suplakite mikseriu ar šluotele kol susidarys putos.
Į dubenį pilkite kefyrą ir išsijokite miltus, pilkite actą. Užmaišykite tešlą rankomis, paskui uždenkite ją maistine plėvele. Iškočiokite tešlą į lakštą, labai plonai kočioti nereikia. Viršų sutepkite plonu sviesto sluoksniu ir susukite vyniotinį. Kraštus tvirtai užlipdykite.

Supjaustykite vyniotinį 1,5 cm storio gabalėliais.

Suteikite gaminiams gražesnę formą ir dėkite į keptuvę, suteptą aliejumi. Kepkite ant nedidelės ugnies po dangčiu iš abiejų pusių kol pagels.


















