Gaminame bananų pyragą keptuvėje

381
Patinka? Duok Like!

Šis nuostabus pyragas puikus tuo, kad gaminamas labai greitai ir gaunasi neįtikėtinai skanus. Ypač jis patinka vaikams, net nevalgiukams.

Ingredientai

– 150 g miltų
– 150 ml pieno
– 1 kiaušinis
– 2 bananai
– 80 g cukraus
– 6 valgomieji šaukštai aliejaus
– 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
– 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
– 1 žiupsnis druskos

Paruošimas

1. Į gilų indą dėkite kiaušinį, cukraus pagal skonį ir žiupsnį druskos. Sumaišykite šluotele iki
vienalytės masės.

2. Berkite vanilino pakelį ir vėl viską permaišykite.

3. Į kiaušinių mišinį pilkite pieną ir truputį ištirpinto sviesto. Permaišykite. Vietoje pieno galima naudoti kefyrą – nuo to pyragas taps dar puresnis.

4. Kad tešla gautųsi orinė, miltus išsijokite. Berkite į miltus kepimo miltelių arba truputį maistinės sodos.

5. Miltus berkite į kiaušinių mišinį ir kruopščiai permaišykite. Konsistencija turi būti vienalytė.

6. Kepimui reikia gilios 20-24 cm diametro keptuvės. Dugną sutepkite aliejumi ir pabarstykite cukrumi (apie 3 arbatinius šaukštelius).

7. Bananus nulupkite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Dėkite juos į keptuvės dugną ir pilkite tešlą.

8. Kepti reikia po dangčiu ant lėtos ugnies 50 min. Gatavumą tikrinkite dantų krapštuku: jei jis sausas – reiškia pyragas gatavas.

9. Pyrago viršų uždenkite lėkšte ir atsargiai apverskite.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353