Šis nuostabus pyragas puikus tuo, kad gaminamas labai greitai ir gaunasi neįtikėtinai skanus. Ypač jis patinka vaikams, net nevalgiukams.
Ingredientai
– 150 g miltų
– 150 ml pieno
– 1 kiaušinis
– 2 bananai
– 80 g cukraus
– 6 valgomieji šaukštai aliejaus
– 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
– 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
– 1 žiupsnis druskos
Paruošimas
1. Į gilų indą dėkite kiaušinį, cukraus pagal skonį ir žiupsnį druskos. Sumaišykite šluotele iki
vienalytės masės.
2. Berkite vanilino pakelį ir vėl viską permaišykite.
3. Į kiaušinių mišinį pilkite pieną ir truputį ištirpinto sviesto. Permaišykite. Vietoje pieno galima naudoti kefyrą – nuo to pyragas taps dar puresnis.
4. Kad tešla gautųsi orinė, miltus išsijokite. Berkite į miltus kepimo miltelių arba truputį maistinės sodos.
5. Miltus berkite į kiaušinių mišinį ir kruopščiai permaišykite. Konsistencija turi būti vienalytė.
6. Kepimui reikia gilios 20-24 cm diametro keptuvės. Dugną sutepkite aliejumi ir pabarstykite cukrumi (apie 3 arbatinius šaukštelius).
7. Bananus nulupkite ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais. Dėkite juos į keptuvės dugną ir pilkite tešlą.
8. Kepti reikia po dangčiu ant lėtos ugnies 50 min. Gatavumą tikrinkite dantų krapštuku: jei jis sausas – reiškia pyragas gatavas.
9. Pyrago viršų uždenkite lėkšte ir atsargiai apverskite.
Gero apetito!