Jei namuose turite lavašo, varškės ir gabalėlį sūrio, galite pasigaminti stulbinantį patiekalą, kuris žymiai skanesnis už chačapurį. Lavašas su sūriu ir varške gaunasi labai sultingas, su minkštu tąsiu įdaru ir traškia plutele.
Paruošti šį skanėstą jūs galėsite gana greitai ir paprastai. Primygtinai rekomenduoju pakartoti šį receptuką savo virtuvėje ir pradžiuginti šeimą nauju ir labai skaniu patiekalu.
Ingredientai:
– varškė 5% – 200 g
– lavašas – 150 g
– grietinėlė 33% – 150 g
– sviestas – 50 g
– kiaušiniai – 2 vnt
– zataro prieskoniai – keli žiupsniai
– kietasis sūris (neutralus, be ryškiai išreikšto skonio) – 100 g
Paruošimas:
Į dubenį dedame varškę, pilame grietinėlę ir įmušame 2 kiaušinius. Dedame tarkuotą sūrį ir porą žiupsnelių zataro (galima pakeisti chmeli-suneli arba džiovinta mėta) ir silikonine mentele viską gerai sumaišome.
Lavašą supjaustome smulkiais gabalėliais ir dedame į dubenį su varške. Prikaistuvyje įkaitiname 50 g sviesto ir kai tik jis ištirpsta – pilame į dubenį su lavašu ir viską gerai permaišome. Gautą masę dedame į kepimo popieriumi užtiestą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.