Labai greita, skanu ir vos iš 3 ingredientų. Padažas be žalių kiaušinių gaminamas per kelias minutes.
Skonis gaunasi beveik kaip klasikinio majonezo, tačiau jame daug mažiau kalorijų. Toks padažas puikiai tinka mėsos ar žuvies patiekimui, salotoms ir keptiems patiekalams. Jį galima ruošti su žalumynais ir česnakais.
220 g porcija. Paruošimo laikas 5 min.
Ingredientai
– 170 g minkštos varškės
– 3 virti kiaušiniai
– 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
Instrukcijos
1. Atskiriame virtų kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius dedame į dubenį ir sutriname šakute.
2. Dedame trynius į varškę. Perku būtent minkštą 5,5% riebumo varškę, ji tiršta ir turi vienalytę konsistenciją. Pagal pageidavimą galima įberti dar žiupsnį druskos.
3. Greitai suplakame blenderiu.
4. Dedame nelabai aštrias garstyčias. Paįvairinimui padažą galima papildyti žalumynais ir/ar
česnakais.
5. Dar kartą suplakame ir labai skanus majonezinis padažas paruoštas. Pagal konsistenciją jis gaunasi kaip klasikinis majonezas ir skoniu irgi artimas jam.
Turi lengvą rūgštelę ir žymiai mažiau kalorijų. Puikiai tinka salotoms ir mėgstamų patiekalų pagardinimui.