Žiedinių kopūstų sezonas dar tęsiasi, todėl siūlome jums pasigaminti paprastas ir sočias salotas su šiuo sveiku produktu. Jos gaminamos labai paprastai ir susideda iš pakankamai paprastų ir visiems įprastų ingredientų. Dėl švelnaus skonio ir apetitiško majonezinio užpilo šis patiekalas patiks net tiems, kurie neypatingai mėgsta žiedinius kopūstus.
Bendras paruošimo laikas: 40 min.
Aktyvus paruošimo laikas: 15 min.
Išeiga: 8 porcijos.
Ingredientai:
– 2,5 kg žiedinių kopūstų, išdalintų nedideliais žiedynais
– 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
– 5-6 svogūno laiškų stiebeliai – sukapoti
– 115 g majonezo
– 3 valgomieji šaukštai marinuotų agurko marinato
– 2 valgomieji šaukštai kapotų petražolių
– 1,5 valgomojo šaukšto garstyčių
– 1⁄2 arbatinio šaukštelio maltų pipirų
– 3 kietai virti kiaušiniai – supjaustyti gabaliukais
Paruošimo būdas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių. Sumaišykite kopūsto žiedynus su alyvuogių aliejumi skardoje, dėkite kopūstus ant dugno vienu sluoksniu. Kepkite 10-12 min, maždaug 6-ą gaminimo minutę apverskite kopūsto žiedynus į kitą pusę. Leiskite gataviems kopūstams ataušti 15 min.
2. Dėkite kopūstus į didelį dubenį. Dėkite ten svogūnų laiškus, majonezą,marinatą, petražoles, garstyčias ir pipirus. Kruopščiai viską permaišykite. Viską pabarstykite pjaustytais kiaušiniais ir atsargiai viską dar kartą permaišykite.