Švelnios galvijų kepenys su svogūnais ir sojų padažu keptuvėje

382
Patinka? Duok Like!

Vos 3 paprasti veiksmai ir keptos kepenys jums visada gausis švelnios, su gražia plutele ir labai skanios.

Šios gudrybės tinka bet kurioms kepenims, ypač jautienos ir kiaulienos. Kepti kepenis galima su kuo tik nori. Šiandien gaminu galvijų kepenis su svogūnais ir sojų padažu.

5 porcijos

Pasiruošimo laikas 1 val. Gaminimo laikas 16 min.

Ingredientai

– 800 kepenų (jautienos)
– 2 vnt svogūnų
– 3 skiltelės česnako
– 5 valgomieji šaukštai miltų
– 2 valgomieji šaukštai krakmolo
– 4 valgomieji šaukštai sojų padažo
– 1⁄2 valgomojo šaukšto cukraus
– 4-5 valgomieji šaukštai aliejaus
– pagal skonį prieskonių
– pagal skonį druskos

Instrukcijos

1. Pašaliname kepenų plėveles, supjaustome labai plonais gabalėliais ir dedame į dubenį.

2. Jautienos ir kiaulienos kepenis visada mirkydavau piene, tačiau pradėjau tai daryti tirpale su
cukrumi ir druska. Efektas tas pats (kepenys tampa švelnesnės, skanesnės, dingsta kartumas), bet gaunasi pigiau ir greičiau. 800 g kepenų imame 500 ml šilto vandens, 1⁄2 valgomojo šaukšto druskos ir 1⁄2 valgomojo šaukšto cukraus. Kepenis užpilame tirpalu ir paliekame 45 min. Piene reikėtų mirkyti 2 val. Tai pirmoji gudrybė.

3. Į paprastą polietileno maišelį beriame miltus, krakmolą ir prieskonius (pas mane sausas adžikos mišinys). Galima imti bet kokius prieskonius. Antroji gudrybė – darome pabarstus su krakmolu.

Tokie pabarstai gerai padengia gabalėlius, neatsisluoksniuoja kepant, neleidžia sultims ištekėti į išorę. Todėl kepenys gaunasi sultingos.

4. Po tirpalo kepenų neperplauname, dedame į kiaurasamtį. Miltų ir krakmolo mišinį permaišome ir dedame į jį kepenų gabalėlius.

5. Maišelį užrišame, gerai supurtome, kad mišinys padengtų visus gabalėlius. Mišinį galima
paprastai susimaišyti lėkštėje ir jame apvolioti kepenis po vieną gabalėlį.

6. Keptuvėje įkaitiname aliejų, partijomis dedame kepenų gabalėlius ir apkepame ant didelės ugnies iš abiejų pusių po 3 min. Tai trečia gudrybė – greitas kepimas.

7. Kepenis truputį sūdome, dedame pjaustytus svogūnus ir česnakus, pilame sojų padažą,
kruopščiai permaišome ir gaminame po dangčiu ant vidutinės ugnies 10 min. Svogūnai turi
pasidaryti minkšti.

8. Gatavas kepenis pagal pageidavimą pabarstome žalumynais ir iškart patiekiame.

9. Pažvelkite, dėl krakmolo pabarstai glaudžiai padengia kepenų gabalėlius. Maišant
neatsisluoksniuoja. Kepenys gaunasi švelnios, sultingos, aromatingos ir labai skanios.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353