Baklažanai adžikoje

566
Patinka? Duok Like!

Būtini ingredientai

– baklažanai – 3 kg
– pomidorai – 3 kg
– paprikos – 1 kg
– česnakas – 2 galvutės
– aštrusis pipiras – 2 vnt
– 9% actas – 100 ml
– druska – 100 g
– cukrus – 2 stiklinės
– aliejus – 1 stiklinė

Išeiga – maždaug 5,5-6 l.

Imamės ruošti

Pomidorus, paprikas ir aštriuosius pipirus, česnaką sumalame mėsmale arba blenderiu.

Masę pilame į puodą, kuriame paskui virsime patiekalą.

Dedame actą, druską, cukrų, aliejų. Užviriname.

Baklažanus supjaustome piršto storumo griežinėliais ir leidžiame į verdančią masę.

Leidžiame pavirti 20 minučių ant vidutinės ugnies, išpilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame.

Pagal tą patį receptą aš ruošiu cukiniją adžikoje (vietoje baklažanų pjaustau jaunas cukinijas) ir paprikas adžikoje.

Su paprikomis gaunasi tam tikra lečo rūšis. Cukinijų ir paprikų kiekis – 3 kg, kaip ir baklažanų.

Patinka? Duok Like!