Ingredientai
- kvietiniai miltai 300 g
- vanduo 250 ml
- kietasis sūris 150 g
- mielės 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus 2 valgomieji šaukštai
- druska 0,5 arbatinio šaukštelio
- kiaušinis 1 vnt
- saulėgrąžų aliejus 2 valgomieji šaukštai
- aguonos pagal skonį
- sezamas pagal skonį
Paruošimas:
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, sausas mieles ir šiltą vandenį.
Užmaišykite tešlą.

Pilkite saulėgrąžų aliejų, dar kartą permaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20-
30 minučių pakilti.

Padalinkite pakilusią tešlą į 4 dalis ir kiekvieną susukite į kamuolį. Pabarstykite stalą
miltais ir iškočiokite paplotėlius.

Dėkite paplotėlius į skardą, sutepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir
sėklomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite paplotėlius 15-20 min. Uždenkite rankšluosčiu
ir palikite, kol atauš.


















