Net viena vienintelė datulė jau sukelia negrįžtamą procesą jūsų organizme

29983
Patinka? Duok Like!

Medikai nustatė, kad mažas cukraus kiekis kraujyje dažnai sukelia nepakeliamą alkio jausmą žmogui, o suvalgius vos kelias datules alkio jausmas dingsta.

Tokiu būdu, jei pasninkavęs žmogus pasninkui pasibaigus iš pradžių pavalgys datulių, paskui jis pasitenkins nedideliu maisto kiekiu, nepersivalgys ir nesukels žalos nei savo dvasinei , nei fizinei sveikatai.

Jos turi 23 rūšis skirtingų aminorūgščių, kurių nėra daugumoje kitų vaisių.

Datulėse gausu ir nepakeičiamos aminorūgšties triptofano, kuri taip pat būtina optimaliam smegenų funkcionavimui ir normalios psichinės būklės išsaugojimui, ypač vyresniame amžiuje.

Triptofanas užkerta kelią senėjimui: pakankamas jo kiekis maiste leidžia pristabdyti ląstelių senėjimo procesus. Be to, triptofano dėka datulės turi švelnų raminantį ir migdantį poveikį.

Be triptofano, datulės turi ir kitos aminorūgšties – gliutamino, kuri užkerta kelią rėmens atsiradimui, neutralizuodama skrandžio rūgšties perteklių.

Seleno, mažinančio vėžinių susirgimų riziką, stiprinančio imuninę sistemą ir mažinančio širdies susirgimų riziką.

Dėka didžiulės gausybės cukrų derinio (gliukozės ir fruktozės 26-55%, kurios greitai pasisavinamos organizmo), su vitaminu B5, datulinio finiko vaisiai pasižymi vertinga savybe ne tik greitai malšinti alkį, bet ir atstatyti fizines jėgas, energiją ir smegenų bei nervų šviežumą.

Kaip ir dauguma augalinio maisto, datulės neturi cholesterino.

100 g valgomosios vaisių dalies energetinė vertė – 142-274 kalorijos, džiovintų – 340 kalorijų. Vaisiuose yra nuo 40,0 iki 77,5% sausųjų medžiagų. Datulės mažai kaloringos, todėl drąsiai vartokite jas vietoj saldumynų ir jūsų svoris atitiks normą.

Turguje pirkdami bent 200 g datulių, jūs perkate neįtikėtiną kiekį mineralų, druskų ir vitaminų.

Mokslininkai mano, kad 10 datulių per dieną pakanka žmogui pasirūpinti magnio, vario, sieros paros norma, pusės geležies normos, ketvirtadalio kalcio.

Taigi, maitinantis tik datulėmis ir vandeniu, galima pragyventi keletą metų.

– Datulės nėra kokių nors žalingų žmogaus sveikatai bakterijų, mikrobų ir parazitų pernešėjos.

– Datulės yra puiki priemonė kovoje su žalingąja ameba.

– Datulėse yra medžiagų, kurios žudo skausmą sukeliančias bakterijas žmogaus organizme.

– Datulės – nepakeičiamas maistas ir vaistas kosmonautams, o taip pat jos žymiai naudingesnės už ikrus.

– Datulėse yra medžiagų, įtakojančių stipresnį gimdos raumenų susitraukimą, kas labai lengvina gimdymo procesą moterims, daro jį greitesniu ir ne tokiu skausmingu.

– Datulėse yra vitamino A, palaikančio ir gerinančio regėjimą naktį.

– Dėka vitamino B datulės naudingos normaliam raumenų sistemos funkcionavimui ir vystymuisi.

– Datulės gerina apetitą.

– Datulių vartojimas ant tuščio skrandžio žudo parazitus.

– Datulės – tai vaisius, maistas, vaistas, gėrimas ir saldumynas.

Suprantama, kad žmogus gali ramiai gyventi be datulių, tačiau jos ypatingai naudingos sveikatai.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353