Ingredientai:
- upėtakiai – 2-3 vnt
- svogūnai – 3 vnt
- sviestas – 200 g
- kukurūzų miltai – pagal skonį
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Nuvalykite ir gerai nuplaukite žuvį. Padarykite gilias skersines įpjovas per visą kūną iš
abiejų pusių.
Nulupkite svogūnus ir labai smulkiai juos supjaustykite. Gilų indą uždenkite marle, dėkite
į ją svogūnus ir gerai nuspauskite, išspausdami iš daržovės sultis.
Išmirkykite upėtakius svogūnų sultyse, pasūdykite ir pabarstykite pipirais iš abiejų pusių.
Įkaitinkite didelę keptuvę su sviestu. Kiekvieną žuvį pirma apvoliokite miltuose, paskui
dėkite kepti iš abiejų pusių, kol susidarys rusva plutelė.
Kepimui galite naudoti bet kokią žuvį: doradą, vilkešerį, menkę, kuprę ar plekšnę.
Paruošimo technologija daro savo darbą ir paverčia žuvį apetitišku ir aromatingu
patiekalu.
Nepaisant nelabai reprezentatyvios išvaizdos, žuvis tikrai buvo labai skani.
Tiesą sakant, ruošti galima ir gamtoje!