Ingredientai:
- kiaušiniai – 10 vnt
- vištienos file – 700-800 g
- česnakų milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- sviestas – 60 g
- obuolių actas – 0,5 valgomojo šaukšto
- soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska – pagal skonį
- sezamai – pagal skonį
Paruošimas:
Išvirkite file pasūdytame vandenyje,leiskite ataušti, po to supjaustykite vidutiniais
gabalėliais.
Suplakite kiaušinius į purias putas. Geriausia tai padaryti virtuviniu kombainu.
Ištirpinkite 50 g sviesto, sumaišykite su mėsa ir sutrinkite blenderiu iki pastos
konsistencijos.
Per kelis kartus supilkite į paštetą kiaušinius, permaišydami po kiekvienos porcijos.
Berkite druską, pipirus ir pilkite sodą, gesintą actu. Gerai permaišykite.
Stačiakampę silikoninę formą sutepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Kepkite duoną 40-45
min 180 laipsnių temperatūroje. Paskui išjunkite orkaitę ir palikite duoną kol pilnai atauš.
Mėsos duona gaunasi standi ir pakankamai sunki. O dar ji soti, todėl per kartą suvalgyti
ją sunku. Laikykite kepalą šaldytuve, tačiau ne ilgiau 4 dienų. Gero apetito!