Citrina, medus, imbieras imami vienodomis proporcijomis. Paprastai aš visko imu po 150 g.
Nuplaukite ir nulupkite imbierą, tik darykite tai ypač atsargiai, juk daugiausia naudingųjų medžiagų yra paviršiuje, tai yra iškart po odele.
Patogiausia lupti imbierą paprasto arbatinio šaukštelio pagalba. Tiesiog paskaptuokite šaknį. Paskui supjaustykite ją gabaliukais.
Citriną nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Sumaišykite su imbiero šaknimi. Visa tai užpilkite medumi.
Blenderio pagalba paverskite visa tai košės pavidalo tyre. Aromatas bus neįtikėtinas!
Dėkite visą mišinį į indelį, kuris turi būti švarus ir sausas. Laikykite šaldytuve.
Galima kam nors padovanoti tokį vitamininį mišinį.
Vartojimas:
Po 1 arbatinį šaukštelį mišinio likus 15-20 min iki pirmojo valgymo. Reikia užgerti viena stikline šilto vandens.
Dar galima dėti į arbatą, bet tik ne į verdantį vandenį, tokiu atveju nebus naudos. Arbata turi būti šilta.