Ingredientai:
- 2 skumbrės
- 2-3 svogūnai
- 1-2 česnako skiltelės
Marinatui:
- 500 ml vandens
- 2 valgomieji šaukštai druskos
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 3 gvazdikėliai
- po 5 juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių
- 1 arbatinis šaukštelis kalendros
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių grūdelių
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai obuolių acto
Pasigaminkime ir pasimėgaukime skania žuvyte.
Skumbrę atšildome kambario temperatūroje, bet nepilnai. Svarbiausia neleisti žuviai pilnai atitirpti, tada jūs išdarinėsite ją labai greitai.
Paruošime marinatą: į prikaistuvį pilame 500 ml vandens ir dedame ant ugnies.
Užviriname, paskui dedame cukrų, druską, juoduosius ir kvapiuosius pipirų žirnelius, kalendrą, garstyčių grūdelius, aliejų ir gvazdikėlius. Viriname porą minučių, paskui pilame obuolių actą. Marinatą permaišome ir nuimame nuo ugnies. Ataušiname iki kambario temperatūros.
Nulupame svogūną ir česnako skiltelę . Svogūną pjaustome pusžiedžiais, česnaką – plonomis plokštelėmis.
Nupjauname skumbrės galvą, uodegą, pelekus, perpjauname pilvą ir išimame visus vidaus organus bei juodą plėvelę. Žuvį nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Pjaustome skumbrę plonais gabalėliais, maždaug po 1 cm.
Į stiklainio dugną iš pradžių dedame truputį svogūno, paskui skumbrės gabalėlius, paskui porą gabalėlių česnako ir svogūno pusžiedžių,po to vėl žuvies gabalėliai, česnakas, svogūnas.
Kai visus ingredientus sudėsite sluoksniais, užpilame žuvį marinatu. Dedame skumbrę marinuotis 1-2 paras šaldytuve.
Po dviejų dienų galima vaišintis, gero apetito!