Kalėdinius meduolius galima ne tik dėti ant stalo, bet ir papuošti jais eglutę.
Paruošimui jums prireiks tokių ingredientų:
– kiaušiniai 2 vnt
– grietinė 150 g
– cukrus 200 g
– aliejus 80 g
– žiupsnelis druskos
– kakava 30 g
– kepimo milteliai 11 g
– miltai 450-480 g
– medus 30 g
– kardamonas ketvirtis arbatinio šaukštelio
– muskato riešutas ketvirtis arbatinio šaukštelio
– gvazdikėliai ketvirtis arbatinio šaukštelio
– imbieras 1 arbatinis šaukštelis
– apelsino žievelė 1 arbatinis šaukštelis
Glaistui paimkite:
– pienas 3 valgomieji šaukštai
– cukraus pudra 100 g
Kiaušinius sumaišome su druska ir cukrumi, permaišome ir pilame aliejų.
Dedame grietinę, permaišome, dedame medų ir prieskonius, permaišome.
Dedame apelsino žievelę, permaišome.
Sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išsijojame ir dalį suberiame į tešlą.
Minkome rankomis ir suberiame antrą dalį miltų. Masė turi būti minkšta ir nelipni.
Dedame į šaldytuvą 30 min.
Darbastalį pabarstome miltais, iškočiojame 1 cm storio lakštą ir formelėmis išpjauname meduolius.
Skardą užtiesiame kepimo popieriumi ir dedame meduolius.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 15 min. Neperdžiovinkite, jie turi būti minkšti.
Padengiame šaltus meduolius glaistu, kurį jūs padarėte sumaišę visus ingredientus.