Skanumėlis: paragavau pyrago su mėlynėmis ir grietininio sūrio įdaru, forma jis panašus į gėlę

842
Patinka? Duok Like!

Gal norite paragauti mano mėgstamo skanėsto? Tai lengvas ir labai skanus pyragas su įdaru iš grietininio sūrio. Jis apipavidalinamas gražios gėlės su puriais žiedlapiais forma.

Paprastai aš puošiu desertą mėlynėmis. Paruošti vaišes nesunku. Dalinuosi!

Ingredientai

Kremo paruošimui aš naudoju:

– grietininis sūris – 300 g
– jogurtas – 200 g
– kiaušinių baltymai – 2 vnt
– kukurūzų miltai – 2 valgomieji šaukštai
– vanilė – 1 ankštis
– cukraus sirupas – 80 g

Tešlos paruošimui reikės šių produktų:

– karštas pienas (apie 40 laipsnių) – 200 ml
– sausos mielės – 7 g
– cukrus – 100 g
– kiaušinis – 1 vnt
– baltymas – 1 vnt
– miltai – 600 g
– druska – 1 žiupsnis
– sviestas (minkštas) – 80 g

Papildomos sudėtinės dalys:

– 1 trynys
– šokolado drožlės – kiek prireiks
– mėlynės – 120 g

Kaip pagaminti pyragą?

Etapai:

1. Pradžioje ruošiu tešlą. Dubenyje permaišau cukrų su sausomis mielėmis, pienu, druska, miltais, kiaušiniu, baltymu ir sviestu. Plaku, kol tešlos konsistencija netaps vienalytė. Uždengiu dangčiu ir palieku 1 val. Per tą laiką ji turi pakilti.


2. Tuo metu gaminu kremą. Dubenyje sumaišau grietininį sūrį su jogurtu, kiaušinio baltymu, kukurūzų miltais, vanilės pupelių minkštimu ir cukraus sirupu. Viską kruopščiai suplaku.


3. Iškočioju tešlą apskritimo forma. Viduryje dedu skardos dangtį. Pjaustau tešlos juosteles nuo dangčio iki krašto. Tokiu būdu gaunasi saulės spindulių imitacija. Sujungiu tris juosteles tokiu būdu: susuku vidurinę ir prie jos prispaudžiu esančias šonuose (žr. foto). Palieku tešlą pakilti dar 15 min.


4. Formuoju iš tešlos gėlytę, dedu ją į skardą, iš anksto išklotą kepimo popieriumi. Centrą subadau šakute.


5. Paskirstau kremą po tešlos centrą ir dedu ant paviršiaus mėlynes.


6. Paskui paskirstau kremą taip, kad jo paviršius taptų lygus.


7. Suplaku kiaušinio trynį ir sutepu juo tešlos kraštus.


8. Pašaunu į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių ir kepu 40 min.


9. Ataušusį pyragą puošiu tarkuotu šokoladu.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353