Aš labai mėgstu valgyti visus įmanomus patiekalus iš bulvių. Košė, virtos bulvės, bulvytės fri, keptos bulvės – daugybė variantų! Tačiau pastaruoju metu aš pradėjau gaminti nepilnai
supjaustytas bulves, kurios atrodo efektingiau už daugelį kitų patiekalų, o ir skonį turi pasakišką! Bulvės po pomidorų padažu.
Receptas:
Iš pradžių bulves skutame ir plauname, o paskui nupjaustome visas iškilias dalis, kad rankose būtų du kubai.
Apipjaustytas bulves dedame tarp dviejų lazdelių ir pjaustome skiltelėmis, neįpjaudami iki galo, kadangi lazdelės trukdys tai padaryti. Paskui lazdeles dedame iš kitų pusių, o bulves pjaustome toliau, lyg kubeliais ir, žinoma, neįpjaudami iki galo.
Bulves dedame į dubenį, beriame šaukštą cukraus ir užpilame vandeniu, kur jos guli apie 10 min, po to pašaliname skystį. Į kitą dubenį beriame miltus, kuriuose paskui reikia apvolioti bulves iš visų pusių.
Bulves miltuose dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pradedame kepti iš visų pusių, kaip gaminant bulves fri.
Kai bulvės bus gatavos, darome savo mėgstamą pomidorų padažą. Juo mes užpilame gatavas keptas bulves – ir galima patiekti užkandį. Žinoma, vietoj pomidorų padažo galima naudoti kečupą ar bet kokį kitą užpilą, čia jau viskas priklauso tik nuo jūsų skonio.