Erškėtuogių nauda: kam gerti, kaip rinkti, kur džiovinti ir kaip užplikyti

2434
Patinka? Duok Like!

Kada rinkti

Kaip galima vėliau. Kad jie maksimaliai sukauptų cukrų ir vitaminą C. Naudingiau, jei vaisiai liks su savo taurėlapiais ir uodegėlėmis, kai skinsite juos nuo šakelių.

Kaip džiovinti

Iš pradžių perrenkame erškėtuoges, pašalindami visus netinkamus vaisius. Uodegėlių kol kas nenuskiname ir nieko neplauname.

Išdėliojame ant skardos ir pašauname į orkaitę maždaug valandai 40 laipsnių temperatūroje. Paskui padidiname iki 60 ir džioviname apie 8 val, periodiškai permaišydami vaisius.

Kur laikyti

Laikyti kambario temperatūroje popieriniuose maišeliuose, kartoninėse dėžutėse, stiklainiuose tamsioje vietoje.

Kaip užplikome

Senoviškai. Termose.

Nuplautas ir truputį sutraiškytas erškėtuoges užpilame verdančiu vandeniu (pusei stiklinės vaisių 5 stiklinės vandens), paliekame nakčiai ir ryte imamės organizmo vitaminizavimo. Prieš vartodami nepamirškite gėrimo perkošti per sietelį.

Patinka? Duok Like!