Kada rinkti
Kaip galima vėliau. Kad jie maksimaliai sukauptų cukrų ir vitaminą C. Naudingiau, jei vaisiai liks su savo taurėlapiais ir uodegėlėmis, kai skinsite juos nuo šakelių.
Kaip džiovinti
Iš pradžių perrenkame erškėtuoges, pašalindami visus netinkamus vaisius. Uodegėlių kol kas nenuskiname ir nieko neplauname.
Išdėliojame ant skardos ir pašauname į orkaitę maždaug valandai 40 laipsnių temperatūroje. Paskui padidiname iki 60 ir džioviname apie 8 val, periodiškai permaišydami vaisius.
Kur laikyti
Laikyti kambario temperatūroje popieriniuose maišeliuose, kartoninėse dėžutėse, stiklainiuose tamsioje vietoje.
Kaip užplikome
Senoviškai. Termose.
Nuplautas ir truputį sutraiškytas erškėtuoges užpilame verdančiu vandeniu (pusei stiklinės vaisių 5 stiklinės vandens), paliekame nakčiai ir ryte imamės organizmo vitaminizavimo. Prieš vartodami nepamirškite gėrimo perkošti per sietelį.