Patiekalas pagal šį receptą nėra kažkas naujo ir originalaus, tačiau ne mažiau vertas dėmesio. Receptui reikia paimti bet kokios rūšies mėsą, kurią jūs mėgstate. Asmeniškai man atrodo, kad skaniausiai išeina bulvės su kiauliena. Įvairovei į patiekalą galite dėti mėgstamos rūšies grybus, morkas, kukurūzus, žalius žirnelius. Puikiu papildymu mėsai ir bulvytėms, paruoštoms tokiu būdu, taps šviežios daržovės! Skanu, lengva – būtinai pabandykite!
Ingredientai
- grietinė 200 g
- svogūnai 3 vnt
- bulvės 800 g
- kiauliena 500 g
- pipirų mišinys pagal skonį
- druska pagal skonį
Paruošimas
Mėsą nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti popieriniais rankšluosčiais. Bulves ir svogūnus nulupti.
Bulves supjaustyti plonomis riekutėmis ar griežinėliais.
Kiaulieną supjaustyti 3×3 cm kubeliais.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
Kepimo formoje ar troškintuve sumaišyti bulves, mėsą ir svogūnus. Dėti grietinę, berti prieskonius ir druską.
Permaišyti formos turinį, pastatyti viduriniame orkaitės lygyje ir kepti 45-50 min. Jei jūs bijote, kad kepimo metu patiekalas pridegs, galima uždengti formą folija.
Patiekti su šviežiomis daržovėmis ar daržovių salotomis. Gero apetito!