Jei jūs norite pradžiuginti savo artimuosius ir svečius apetitišku sezoniniu užkandžiu, paruoškite stulbinančius pikantiškus suktinukus iš baklažanų su graikiškais riešutais, kurie patiks absoliučiai visiems! Užkandis atrodo efektingai ir tikrai gali papuošti bet kokių iškilmių meniu. Taipogi tokie suktinukai idealiai tinka piknikui, kadangi jie gaminami greitai ir išsaugo skonį net ataušę.
Ingredientai
- Česnako skiltelės 3 vnt.
- Malti juodieji pipirai pagal skonį.
- Baklažanai 2 vnt.
- Šviežia petražolė 4 šakelės.
- Graikiški riešutai 100 g.
- Tiršta riebi grietinė 1 valgomasis šaukštas.
- Druska pagal skonį.
- Svogūnas 1 vnt.
Paruošimas
Baklažanus supjaustyti išilgai 3-5 mm plokštelėmis. Dosniai pasūdyti ir palikti 20 min, kad pašalintume kartumą ir skystį. Po to perplauti vandeniu ir nusausinti popieriniais rankšluosčiais.
Teptuko pagalba sutepti baklažanus aliejumi. Dėti baklažanų juosteles ant įkaitintos keptuvės ir apkepti iš abiejų pusių kol pagels.
Riešutus susmulkinti patogiu būdu, pavyzdžiui, sukapoti peiliu. Esant pageidavimui, apkepti riešutus sausoje keptuvėje.
Prie smulkintų riešutų dėti mėsmalėje sumaltus svogūną ir česnaką. Pasūdyti, berti pipirų, dėti smulkiai pjaustytą petražolę ir gerai išmaišyti.
Į gautą masę dėti grietinę ir dar kartą permaišyti.
Ant kiekvienos baklažanų juostelės dėti maždaug arbatinį šaukštelį įdaro ir susukti suktinuką. Lygiai taip pat padaryti ir su likusiomis juostelėmis.
Gautus suktinukus dėti į dubenį ir papuošti šviežiais žalumynais, svogūno žiedais ir granato sėklomis. Gero apetito!
Bonusas