Minkštų pieniškų blynelių, švelnaus grietinėlės sūrio ir silpnai sūdytos raudonos žuvies derinys sudomins daugelį ir vargu ar paliks nors vieną abejingą! Paprastai pagaminamas efektingas užkandis aktualus bet kokioms iškilmėms. Blynų suktinukai tiesiog tirpsta burnoje ir dingsta nuo stalo patys pirmi. Labai patariu paragauti!

Ingredientai

  • kiaušiniai 1 vnt
  • aliejus 1.5 valgomieji šaukštai
  • tepamas sūris 200 g
  • pienas 300 ml
  • cukrus 2 arbatiniai šaukšteliai
  • agurkai 2 vnt
  • silpnai sūdyta lašiša 200 g
  • druskos žiupsnelis
  • miltai 0.5 stiklinės

Paruošimas

Kiaušinį, druską ir cukrų išmaišyti šluotele. Suberti išsijotus miltus, supilti pieną, pridėti 0,5 valgomojo šaukšto aliejaus ir išmaišyti iki vienalytės masės.

Iškepti blynus įkaitintoje aliejumi suteptoje keptuvėje iš dviejų pusių.

Agurką nulupti ir supjaustyti išilginiais 1 cm storio šiaudeliais.

Raudoną žuvį supjaustyti ilgomis 1-1,5 cm pločio juostelėmis.

Plonu sluoksniu sutepti blyną sūriu, netepant iki krašto 3-4 cm.

Pabarstyti blyną smulkiai pjaustytais krapais. 

Dėti ant blyno žuvies ir agurko juosteles.

Susukti blyną į vyniotinį, pradedant nuo sutepto sūriu krašto.

Esant pageidavimui, susukti suktinukus sušių kilimėlio pagalba. Gatavus vyniotinius atšaldyti 20-40 min bėgyje ir aštriu peiliu supjaustyti 2-3 cm pločio gabalėliais.

Dėti blynų suktinukus į dubenį ir papuošti žalumynais. Gero apetito!

Bonusas

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353